Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Mže - VD Lučina - Klíčov - 23.4.2011

Účastníci: Klasik, Mirka S., Sopťa, Čert, Medvěd, Vendy, Mour, Bodlina, Michal, Rochild, Ali, Kašpárek, Kody, Rarášek, Rosnička, Davoš, Mourek, Bětka M, Ježek, Želva, Martina, Bětka S.

Sešli jsme se u klubovny a čekali jsme na ostatní auta. Jeli jsme a jeli jsme k VD Lučina. Převlíkli jsme se, vyndali jsme lodě, šli jsme se kouknout na řeku a vyjeli jsme. Horní úsek byl dobrý, ale ten dolní strašný, protože tam bylo spousta stromů a to ste jenom slyšeli: pádluj, skloň se, vykloň se, kormidluj, strom, větve, vysedat a tak dále. Bylo tam pár jezíků: napříklat ten první byl šoupačka. Druhý jez byl skok kde se Martina s Želvou cvakly. Pak jsme jeli na peřeje kde se cvakli 2 lodě a to Martina s Želvou a Davoš a Mourek. Pak najednou byl jez který jeli jenom dospělí. Potom byl další jez, kde jsem kvičela. Pak byl strom a byli jsme v cíli, ale na druhém břehu, chtěli jsme to přejít, ale voda byla moc hluboká. Tak jsme to museli přejet. Konec byl v Klíčově. Převlíkli jsme se a řidiči jeli pro zbytek aut, která byla v Tachově. Uklidili jsme lodě, věci, snědli perník a svačiny a frčeli domů.

Zapsala Ježek


Splutí MŽE očima vyplašeného kajakáře

Pro téměř "vyschlé" koryto řeky Otavy bylo zrušeno plánované ČPV. Ale Klasik rychle kdesi vyštrachal náhradu a pravil, že tohle je unikátní akce, že se to hned tak nebude opakovat a ať jedem. Taťka Ježek jako mávnutím kouzelného proutku zrušil všechny sobotní plány a ošidil páteční grilování s partou z voru. A to je co říct. Sraz byl v 8.00 v Ruské, my naložili Martinku a kupodivu dorazili včas. Když jsme dojeli na místo, zjistili jsme, že tuhle informaci o pouštění má mnoho a mnoho lidí, tak jsme se prodrali přes hromady aut, lodí i lidí blíž k Lučině. Rychle jsme vyházeli lodě i věci, aby řidiči mohli odvézt auta.
No pane jo, když jsem viděla ten úzký potůček, začala mě jímat hrůza a pochyby, zda to byla dobrá volba. Ale již nebylo cesty zpět. Protože byl v korytě padlý strom (to jsme ještě netušili, že né poslední), tak američani, vzducholodě a zbabělci jako třeba já, nasedali až o kousek dál. No byl to pěkný cvrkot, já si jenom opakovala :"náklon,náklon". Klasik určil pořadí, ale to se v zápalu boje občas nedodržovalo. Jen vzducholodě byly ukázněné a Medvěd s malým Ježkem uzavírali náš konvoj.Splutí se účastnil i čersvý otec Čert, který shání kajakářské pádlo úhel 45°,délka 60cm. Třeby si myslel, že ho tam "vyrobí", neboť jak všichni víme, Čert je expert na pádla, v jednom měsíci odepsal snad i 3ks.Velký Ježek se rozplýval a říkal:"mámo, to je nádhera, viď." Ale já nevnímala a cítila jsem se jako Carlos na Kamenici před Držkovskými schody, kde, jak tvrdí ,už ani nevnímá. Taky jsem chvilkama nevnímala nádherné břehy plné blatouchů, sasanek, vůni lesa, polí, luh a tu kouzelně meandrující říčku. První jez byla šoupačka, celkem v pohodě. Tady ulovily krysu Želva s Martinkou, páč najely trochu bokem. Druhý jez byl skok, trochu jsem se obávala, ale také v pohodě. Třetí jez byla teda síla, úzká šupna pro silné nervy. Ježek tam málem ohnul pádlo a Medvěd se zase zasekl a nemohl se trefit do dirky. (Tak oprava....po konzultaci s Medvědem, prý ošahával a rekognoskoval terén.) V Tachově nás očekávaly víly či vodnice se svou občerstvovací stanicí, "no Medvěde, ty aby si se na medovinu nechytil. "Tady se také odpojil Čert a my pluli dál a dál...... No tohle už byl boj, větve a větve a padlé stromy a místy spousta špíny, pet lahví a dalšího humusu....."lidi,fuj, nebuďte čuňata, buďte lidi." Tenhle úsek byl náročný hlavně na hlasivky, protože se neustále ozývalo:"větve, strom,pomalu, stavíme, vylejzáme".Teda v kajaku jsem měla oraniště, bylo to fakt náročné a taky mě nějak přešel strach. Jen jsem u větví zavírala oči a klonila hlavu, pač další návštěvu Ježků na oční klinice, by asi paní doktorka nemusela vydýchat.V jednom místě jsme vjeli do úzkého koryta, všechno ztichlo a já se jen bála, že až něco uslyšíme, že to bude mlýnské kolo. Ale naštěstí jsme jen profrčeli kolem čehosi, co vzdáleně připomínalo mlýn. Tady už jsem se kochala i já. Teda jen do té doby než přišel další jez. Kašpy to vzal vlevo, špatný, musel eskymovat. Sopťa vpravo a bylo to lepší. No vlítla jsem do toho skoro se zavřenýma očima. Na tomhle jezu Ježek Medvědovi pištěla na lesy, ale zase jí nekoupal. A pak byly opět větve a větve, úzké místo, kde Kody řval:"vem to přes ručku" a pak zase strom, zaplať to Bůh, již poslední. Smůla byla, že jsme vylezli na druhé straně.Někdo přejel, někdo rezignovaně s hlavou skoro pod vodou přebrodil.
Čištění lodí byl děs, já tam teda měla pěkný bahniště. A pak už zase jenom to otravné převlíkání, balení a nakládání. Cestou domů jsme se stavěli na Spartaku v Dýšině, dali si nanuka, táta pivčo a zhodnotili akci jako velmi zdařilou a plodnou. Byli jsme příjemně utahaní, ale zároveň psychicky dpočatí....... Díky všem za nádherný den.
PS. jo a už nejsem vyplašený kajakář.......................................tedy do příští akce.
Omluvte prosím drobné nepřesnosti způsobené mou lehkou vyplašeností :-)

Bodlina


Vezmu to od začátku. Start vyšel perfektně, děkuji mafii za bezvadné naložení lodí a přípravu odjezdu. Dokonce ani nikdo nic nezapomněl při odvezu aut (čerstvý otec má nárok ...).
Ve Světcích jsem zaplatil poplatek za splutí 35 Kč/osobu ... tedy mimo Čerta a Rosničky za všechny. Takže prosím o vyrovnání na schůzce (60Kč mě přitom podpořil Mour ...). Dopravné si vyřiďte každý se svým řidičem.
V horním úseku až na drobné zmatky v pořadí, které dělali především kajakáři to proběhlo všechno perfektně. Pochvalu si zaslouží především nové sestavy C2-amerika (Želva+Martinkou, Mourek+Davoš). Všichni jste se snažili, Doufám, že jsme vás s Pavlem nevystrašili komandováním, ale jinak to na tekoucí vodě nejde.
Dolní úsek byl spíše plný překvapení, než očekávaná nuda v meandrech mezi luhy. Jízda se zde trošku protáhla díky padlým stromům. Spočítal je někdo? Nakonec to bylo nádherné svezení po krásné řece. Dobré zážitky doufám brzo smažou únavu a drobné nehody. Vždyť na konci i Mour už zase mluvil ;). Děkuji všem za jejich podíl na prima akci.
Jen pro statistiku ... ujeli jsme 12,5km (start km 95,7 pod Lučinou - konec km 83,2 u mostu v Klíčově) z toho prvních 2,4km spíše WW I+ a zbývajících 10,1km spíše WW I až I-. Stav vody navýšen z VD Lučina na 3,5m3/s (tj.=62cm LG VD Lučina a 52,5cm LG Kočov, což zde odpovídá 4,5 m3/s).

Doplnil Klasik


Fotogalerie -



Komentáře
1 | Žabák dne 27.04.2011 13:58:36
Tak jsem se zasnil a představoval si to, jak tam asi bylo... Hlavně, že se líbilo.
2 | Klasik dne 28.04.2011 09:37:07
No jaké to bylo ... přesně jak krásně píše Bodlina ... NÁDHERNÉ !

Mě se to vážně líbilo, horní úsek byla paráda a dolní krásná krajinovka s pár překážkami. Počasí jako na objednávku. Co víc si lze přát. Smile
HG Sport