Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
RYCHLÁ AKCE - Kosový potok (Kosák) - 2.6.2013
Účastníci: Klasik, Čert, Medvěd, Vendy, Mour, Bodlina, Pajda, Kody, Davoš, Ježek.

Pár dnů pršelo opravdu vydatně. Hladiny řek se nebezpečně zvedly. Kosový nebo také Kosí potok byl ale akorát. Tenhle potůček se vůbec nedá za normálního stavu jet. Musí být po tání sněhu nebo po vydatných deštích. Na vodočtu bylo něco kolem 68cm (1.SPA začíná na 100cm) a průtok kolem 11kubíků.Čekala nás trasa okolo 7km.
Počasí nic moc. Nad Plzní opět táhly mraky. My jsme se sešli na loděnici v 9hodin ráno a vyrazili k mostu u Lestkova. Tam za námi přijel Míla. Vyložili jsme lodě, řidiči převezli auta a pak jsme se oblékli do gumy. Tenhle nápad vyrazit na Kosák měli i jiní vodáci. Ti si nafoukli Pálavy a vyjeli před námi. Asi si říkali to samé :"hlavně, abychom je nemuseli zachraňovat". Voda byla špinavá, ze začátku docela pohodička. První najížděl a mapoval Čert, pak Klasik, za ním Kody, Davoš, já, Mour na americe, Míla Pajda a zavíral Medvěd s Ježkem na pálavě. Ze začátku to byla pohoda, u prvního stromu jsme zastavili, část lidí vylezla, ale kajakáři to bez potíží dali.
Pak nám to začalo malinko přitvrzovat. Voda se zrychlila, přibyly kameny. Ale vracáky byly velké a téměř všude. Začalo poprchávat. Počasí opravdu hnus, takových 8°. Na jedněch peřejkách se cvakl Mour, bohužel, otáčel se po Pajdovi, první problém statečně vylehl, druhý šutr už nezvládl. A tak plaval....., Mour kousek, loď bohužel kilometr. Klasik s Čertem jí dohonili.
My jsme zatím pokračovali dá, Mour kousek po břehu, prý musel rozchodit kotník. Kamenů bylo dost a k tomu ještě jeden vydatný váleček. Davošek to najel super, přesně tak, jak jsem mu poradila.... no a já o dva metry dál... tam už to docela slušně drželo, takže jsem si čtyřikrát opravdu silně hrábla a byla jsem venku.
No a další strom, museli jsme vylézt na břeh a protáhnout loď kolem ovcí. Naštěstí se nenašel rozzuřený beran, takže jsme nemuseli po louce ani běžet. To už docela slušně pršelo a byla pěkná zima. Po cestě byl ještě další strom a sem tam nějaká ta větvička nebo kamínek, ale tohle už byla docela pohodička. Ke konci se vyměnil Mour s Medvědem, ta nožka ho dost bolela.
Končili jsme u mostu a také vodočtu v Třebeli, kde na nás čekala Vendy. Tady už hustě lilo. Čert vyhlásil dámskou šatnu v tranzitu, prý je stejně taková zima, že tu žádní pánové nejsou :-). Rychle jsme se převlékli, vytřeli lodě, naložili a jeli na klubovnu. Celou cestu pršelo, Medvěd topil, aby nám bylo teplo.....
Krásná, rychlá akce, bohužel za trošku zhoršených podmínek.
Zapsala Bodlina

Fotogalerie -


Komentáře
1 | Čert dne 12.06.2013 14:50:11
Héééézkkyyyy napsanéWink
HG Sport