Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Předsilvestrovská Klabava - 30.12.2012
Účastníci: Klasik, Medvěd, Vendy, Bodlina, Michal, Kody, Davoš, a Ježek.

Klabava jde jezdit pouze při tání sněhu nebo po deštích, takže jsme využili těchto příhodných podmínek a domluvili se na bowlingu na tuto bleskovou akci hned jak opadne povodňový stav.

Sraz byl v půl 11 u výpusti Ejpovického jezera. No zrovna dnes bylo krásných -1°C. Klasik se netvářil zrovna nadčeně. Ježci dorazili rovnou v neoprenech. Klasik rozhodl, že je třeba nejdříve chytit správný timeing a tak jsme vyrazili do Chrástecké cukrárny. Pravda, 8 bláznů s loděma, pár dokonce v neoprenech, to tu ještě při odevíračce nezažili. Objednali jsme si kávičky, kakaíčka, čokoládičky a dortíčky, neboť Vendy rozhodla, že je před plavbou třeba doplnit cukr.
Za hodinku se oteplilo na +0,5°C, tak jsme se začali převlékat. Vendy s Klasikem a Michalem převezli auta a jde se na to. Nasedáme do lodí na Ejpovickém jezeře a vyjíždíme přes výpust do Klabavy. Cesta je celkem poklidná, jen zima zalézá za nehty. Projíždíme Horomyslicemi okolo golfového hřiště. Všude kolem vody se válely golfové míčky, bohužel žádný nebyl blízko vracáčku. První jez byl v Nové Huti, byla to pěkná šoupačka, která nám všem ocákla obličeje. Vendy a Ježek to sledovaly z mostu. Potom jsme jeli kolem Kepkova mlýna, kde zbořili most a nás překvapily zbytky pilíře ve vodě. Ale všichni jsme se mu stačili vyhnout. Pak jsme na chvilku vylezli z lodí, všechny nás docela boleli nožičky. Další úsek byl klikatý, vrbičkový, ale nic kritického. Krásná krajinovka. Druhý jez byl u Martínkojc mlýna. Ten byl nejetelný, s velkým válcem. Přetáhli jsme se lodě, Vendy s Ježkem roznesli čajíčky a cukroví a jelo se dál. Jez u Plovárny v Dolním Chrástu byl v pohodě, krásná šoupačka. Pak krajinovka Dolním Chrástem, až k Jílkovic mlýnu. To byla také pěkná šoupačka a pak už jen vlnka před Malým mostem, kde jsme si trochu zařádili a už vysedáme. Máme prima výhled na Eiffelův most. Sluníčko krásně svítí. Nejsme skoro mokří a plavbu jsme si moc a moc užili.
Bezvadná předsilvestrovská akce.
Zapsala Bodlina

Fotogalerie -
HG Sport