Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Zamykání Mže - 10.10.2010
Ráno jsme přijeli na klubovnu v 9.15h, jen Žabák trochu déle, asi v 9.16h. Naložili jsme lodě a jeli do Touškova k mostu. Při tom jsem si vzpomněl, že před dvěma roky jsem jel svou úplně první plavbu s Žabákem Kvakem a nikdy na to nezapomenu.

Převlíkli jsme se a už jsme se těšili, jak vyrazíme na vodu. Když jsme se naloďovali, potkali jsme Žluťáky, kteří jeli od jezu. Když byli všichni na vodě, Kotva vyrazila samostatně na plavbu po Mži, Žlutý kvítek čekal, aby na vodě nebyla taková bitka. Po souši jela Vendy a Žabák.

První zastávka byla v Malesicích, kam za náma přišla paní Rosničková s bonbonama a colou, tuckama a tyčkama. JUPÍ! Když jsme to spořádali a nikoho nepřepadli „saracéni“, vypluli jsme. Posádky se trochu změnily. Kody kormidloval místo mě Ježka a půjčil mi Titanic. Je to moc milý klouček! Karolka se vyměnila s Bětkou a šla k Mourovi, Bětka do dvoukajaku s Rybkou. Včice si užívala s Medvědem, Rosňa vezla Martinu, která byla na vodě poprvé jako já před dvěma lety. Když jsme odráželi od břehu, dojeli nás Žluťáci, kteří ještě nestáli.

Po chvíli plavby jsme narazili na nesjízdný jez. Při vystupování z kajaku jsem si dal „břehuláka“, no, aspoň jsme se pobavili. Kašpy chtěl jez přesto sjet, ale bylo málo vody. Přetáhli jsme lodě a pokračovali. Hráli jsme na babu, já přitom zajel 2x do trní. Po chvíli byl v cestě další krásný jez v Radčicích. Lída přijela pozdě a nestihla Medvědovské a Vlčicí skorocvaknutí. Ale ustáli to a jen vylévali vodu. Mirce to šlo na kajaku docela dobře. Jeli jsme dál a pokračovali ve hře na babu. Pak už jsme přijeli ke Kalikováku a Žabák nám dovolil sjet poslední jez – hiphiphurá! Lída měla šok!

Jez jsme dali všichni! Pak jsme tahali lodě na házečkách na břeh a rychle se převlíkali, protože začala být pěkná zima. Vytřeli jsme zbytek lodí a šli se podívat, jak Neptun zamkne vodu na zimu. Hulákali jsme na počest Neptuna náš nový pokřik a Neptun byl celkem vtipný, líbilo se mi to (škoda, že nespadl do vody).

Po Neptunovi jsme šli na fotbal, protože dr.Krupička hrál poblíž.

Zafandili jsme a jeli vyložit lodě na loděnici. Já na fotbale zůstal a koukal až do konce. Tuten den se mi líbil, hlavně plavba po vodě.

Zapsal Mourek

Fotogalerie - ,


Komentáře
1 | Žabák dne 14.10.2010 17:45:47
Tuta kronika nemá chybu. Právě proto se píšou.
HG Sport