Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
ČPV Teplá, Lomnický potok a ČPV Střela, aneb víkend plný ztrát - 24.-25.9.2011
Účastníci: Klasik, Pískle, Švéd, Medvěd, Vendy, Žabák, Vlčice, Martin, Mour, Lida M., Bodlina, Michal, Rochild, Ali, Jolana, Radek, Pavla, Kašpy, Poděs, Kody, Rybka, Rarášek, Buggy, Rosnička, Davoš, Karol, Mourek, Bětka M, Kníže, Ježek, Želva, Martina, Viky, Houba a Pajda
Sobota:
V sobotu se většina rozespalých obličejů sešla u klubovny v nekřesťanských 7 hodin. Ne tak Žabáci s Knížetem, kterým se nechtělo jet z Lochotína ke klubovně a poté zase zpět na Locháč, poněvadž se jelo směrem na Karlovy Vary. Vyjeli jsme tedy rovnou (my Žabáci), abychom nás zaprezentovali a dostali co nejnižší čísla. Teploměr v autě, jako by nefungoval, místo aby se s přibývajícími slunečními paprsky zvedala teplota, tak naopak neustále klesala. Zastavila se až na čísle 1°C. Brrr! A my chceme jet na vodu, nejsme náhodou praštění? Do Březové, což je začátek závodu, jsme dorazili v 8.20hod.
To je perfektní, protože prezentace začíná v 8.30hod. A ejhle, zapisování už běží a naši první závodníci pojedou s číslem 88.
Když dorazila celá kolona, vyndali jsme lodě, pádla a hydro z aut a řidiči jeli převézt auta do cíle. A než se dětičky rozkoukaly a nasvačily, byl už 2. Výklad trati a po něm následovala tombola. Řidiči už jsou taky zpět, tak se můžem převléci do zatím suchých neprénů a hned zase odnést loďáky do auta. Někdo se ještě doběhl podívat na první brankoviště a už je čas nalézat do lodí.
Vody je tak akorát, pěkně to šplouchá a my se s větším, či menším úspěchem snažíme trefovat do branek. Ne vždy to však vychází podle našich představ. Do cíle dojíždíme všichni v pořádku, jen Švéd s Pavlou jsou tak čistotní, že se za tu necelou hodinku jízdy 2x vykoupali. To tedy nechápu, proč si nepočkali domů na teplou a čistou sprchu, ale asi jim to takhle vyhovuje líp. V cíli dostáváme polévku, a dokonce si můžeme vybrat, jestli gulášovou, nebo nudlovou. Já si vybrala nudlovou, a ta byla přímo luxusní.
Po sváče chvíli klábosíme a chytáme podzimní sluneční paprsky. Vyrážíme zpět do Březové, kde se rozdělíme na tři party. 1.skupina pojede Lomnický potok, 2. Skupina si sjede část Teplé ještě jednou a 3. Skupina zůstává na místě. Začíná škatulata, škatulata hejbejte se a Kníže nic. Vlčice ho popohání, aby se převlékl, tak začal schánět svůj loďák. Nejdříve to zkouší u žabáků, tak se ho Vlčice ptá, jestli si ráno opravdu dal své věci do tohohle auta. (nemohl, protože Žabáčí auto bylo tou dobou v cíli) Zamyslel se, vzpomněl si, že pytel nechal na startu, kde se převlékal a odešel pytel hledat tam. Mezitím Ali s Vendy Vlčici řekly, že si Kníže ráno, po jejich upozornění loďák osobně odnesl do Klasikovo auta. Tak proč ho teď hledá na startu?? Nakonec vše dobře dopadlo, loďák se našel, ale ty nervy!
1. Skupina byla odvezena na start Lomničáku. Někteří z nás tam byli poprvé, tak se nestačili divit. Je to krásný rychlý potok s velkými vlnami, dvěma jezíky a několika málo vracáky. Vyrazili jsme po skupinkách a já uvažuji, jestli jsem udělala dobře. Voda je příšerně ledová a pořádně rychlá, tady bych teda nechtěla plavat. K potoku není po cestě žádný přístup, takže kdo se do něj pustí, musí až dolů. Pod prvním jezíkem je prý válec, tak my nováčci se rozhodujem pro přenesení. Klasik jede a vypadá to na pohodovou jízdu, následuje ho Kašpy s Rybkou na topu, ale trefili nějaký šutr a zůstali ve válečku. Drželi loď na pádlech a díky našim pohotovým záchranářům si ani nemohou přičíst na své konto krysu. Rosničce se to asi tak líbilo, že jede taky a ve válečku obdivuhodně dlouho drží svůj žlutý kajak na pádle, ale na vyjetí z něj to nějak nevypadá. Nakonec chytá házečku a krysa ji nemine. Zbylý úsek už sjíždíme celkem v pohodě. Druhá skupina, ta co měla jet znovu Teplou, daleko nedojela, neboť jim byla vypnuta voda a ta z Lomničáku ještě nedorazila.
Krásný slunečný den pomalu končí a my se přesouváme do Lomničky, kde nám Mour zajistil spaní v domě své maminky, abychom náhodou do rána neomrzli. Také nás uctil výborným gulášem a maminka švestkovým koláčem. Následovalo nějaké to zpívání a pak, DOBROU NOC.

A proč víkend plný ztrát?
Švéd nalomil pádlo a ztratil fungl novou houbu
Martin opět natrhlo Orinoko
Mourek ztratil na Lomničáku pádlo
Medvěd nechal brýle při převlékání na startu Střely v Rabštejně a přestal mu fungovat měnič CD v autě
Rybka důkladně zdeformovala svoji náušnici
Plzenští Přeštičáci si trochu narovnali límec na Americe
Vlčice má na vyhraném půllitru po dojetí domů napsáno ČPV STŘELA 20 1
TAKŽE VLASTNĚ VELMI ÚSPĚŠNÝ VÍKEND
Zapsala Vlčice

Neděle:
Ráno nás Kašpy vzbudil a řekl nám abychom se začali balit.Když jsme to měli zbalené tak jsme se šli nasnídat.K snídani byly různé buchty ,kdo chtěl tak si bral,ale jinak jsme si měli vzít svoje. Když jsme dosnídali tak Kníže začal jezdit na kole.pak se ho zeptal Kody , jestli si ho může půjčit, že ho pak vrátí.Ale nevrátil.byl tam takový malý kopeček a ten Kody sjel, a Mourek se po něm opičil ale nesjel to tam kde to sjel Kody.Potom si to vzal Poděs a sjel to kudy to jel Mourek i kudy to jel Kody.Pak mu Mourek navrhl cestu kolem kamenů a ty byly docela velký.Poděs to sjel bez potíží.Pak se řeklo že už jedeme.přejeli jsme na Střelu a přihlásili se.Když jsme se přihlásili tak jsme čekali na Moura kterej vez lodě. Když přijel tak jsme začali vykládat lodě a nosit je ke startu. Potom jsme se dívali na ty co jeli před náma. Potom se nám řeklo že se máme začít převlékat.Když jsme byli převlečení tak nám dala něčí máma nejdřív žvýkačku a pak čokoládový bonbon.Pak jsme nosili lodě k vodě.Když se Kníže šprajdoval tak Žabák řekl že nemá šprajdu a boty.Tak jsme sjeli jez s jednou šprajdou.Start byl nad jezem a pod ním byli dvě brány 2 a 3.A bylo těžký je dát neťuknutý.Kníže a Žabák je dali takto : 2 měli čistě a 3 ťuklou.Asi po sto metrech bylo další brankoviště.Byl tam nejdřívjazyk a potom 4 a 3 byly protivody a šestka v opačném vracáku. Když jsme dali všechny branky ,tak jsme zastavili a vylejvali loď. Když jsme se šprajdovali tak si vzal šprajdu Žabák protože nabíral víc než Kníže vepředu.Tak jel Kníže bez šprajdy. Zrovna když jsme vyjížděli tak tam přijeli Švéd s Plukovníkem a když najížděli do šestky tak vypad Plukovník a poté vypad Švéd a převrhl celou baraku. Dál to šlo v pohodě.Od cíle nám zbývalo 5km do konce.Pak jsme nakládali lodě a vzali si občerstvení a čekali na tombolu . V tombole od nás vyhrála Vlčice a ještě někdo. Pak jsme odjeli.Cesta do Plzně proběhla v pohodě. Na loděnici jsme vyložili lodě a uklidili pádla . Pak se jelo domů.
Zapsal Kníže

Fotogalerie - <>


1 | Klasik dne 27.09.2011 14:36:32
Krásné kroniky, ale mám zásadní výhradu k obsahu. Vodácká kronika začíná informacemi, úsek, stav a případně kdo a na čem. Nebudu to věčně hlídat já Angry a až mi ten němec začne schovávat čísla, tak jste v průšvihu.Cool
Takže:
1)Teplá, Březová - ústí, stav cca 13,5m3/s=48cm LG Březová.
2)Lomnický potok, Stanovická přehrada-ústí, stav cca 7-7,5m3/s=85cm LG Stanovice - odtok. V posádkách bych vyzdvihnul Rocild C1 open ... nááádherný pohled ujíždějícího "aljašského pašeráka zlata"
3) Střela, Rabštejn-Mladotice, 3,3m3/s=46cm LG Čihořice
informace zde http://www.poh.cz.../index.htm a zde http://www.pvl.cz.../index.htm. Podívejte se rychle, než to uteče z grafu, jinde a jindy to vidět není.
2 | Vlcice dne 28.09.2011 13:59:59
No, já tedy v průšvihu zcela určitě nebudu, protože i když mně ty čísla krásně naservíruješ pod nos, tak mi stejně nic neříkaj. Pfft
3 | Lida dne 29.09.2011 09:41:41
Co je LG? Kolik kýblů je 13,5m3? A je to hodně nebo málo? Cool Mirečku, jsem na tom podobně jako Lenka.... v podstatě nevím, o čem je řeč. Ale to nikoho nepřekvapí, ne? Pfft
(I starej Fantom ví, že LG je limnigraf. Kýbl má 12 litrů, takže na 13,5m3/s musíš za vteřinu vylít 1125 kýblů a to už je sáááákra velkej úklid a chce to řádné shodiště. Na schodech v Ruské tak cca 2m vody. Furt říkám, stačí to jen převést na obvyklé jednotky. Je to jasný? FantomSmile )
4 | Žabák dne 29.09.2011 16:28:35
Počkej - Lenin měl v Plzni svý závody a nic jsem na strojárně neslyšel o žádným Leningrafu - Klasiku - to byl Leningrad, bylo to kino a dávali tam pěkný filmy a bylo to na Doubravce. Dyť jsem mladší než Ty a pamatuju si to....
5 | Bodliny dne 29.09.2011 20:17:42
ty brďo....13,5m3/s my taky nic neříká,ale 1125 kýblů......to si dovedu představit Grin a uklízet bych to nechtěla
6 | Lida dne 30.09.2011 07:59:31
Fantome milý, tak to příště uváděj v obvyklých hodnotách (kýblech např.) a budeme my, kteří občas vytíráme, hned vědět, o co jde, žejo, holky Grin
(Já nic neuvádím, já jen kybicuju.Grin Fantom servru)
HG Sport